Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Το κουτί που μεταμορφώνεται σε… δωμάτιο


Κάνει τη μετακόμιση να φαίνεται «παιχνιδάκι». Πρόκειται για ένα κουτί που με την πρώτη ματιά δεν μαρτυρά καμία από τις ατελείωτες δυνατότητές του. Το Casulo (πορτογαλική λέξη για το «κουκούλι»), είναι το «παιδί» δύο Γερμανών σχεδιαστών, των Marcel Krings και Sebastian Mühlhäuser.




Πρόκειται για την υλοποίηση της ιδέας τους πάνω στο κόνσεπτ μιας «νέα εποχής κινητής ζωής». Όσο κι αν δεν του φαίνεται, το Casulo περιέχει μέσα του ό,τι χρειάζεται για να στηθεί μια ολόκληρη κρεβατοκάμαρα.
Ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι, μια ντουλάπα, ένα κομοδίνο και αρκετοί ακόμα αποθηκευτικοί χώροι συμπεριλαμβάνονται στο περιεχόμενο του θαυματουργού αυτού κουτιού.




Οι κατασκευαστές του επιβεβαιώνουν πως δεν χρειάζεται κανένα είδος εργαλείου προκειμένου όλα τα παραπάνω να στηθούν και να πάρουν τη θέση τους στην κρεβατοκάμαρα. Στόχος τους ήταν το Casulo να διευκολύνει αισθητά τη διαδικασία της μετακόμισης και της επανατοποθέτησης των επίπλων.
Το μαγικό κουτί θα ζυγίζει συνολικά γύρω στα 170 κιλά (οι κατασκευαστές του σκοπεύουν να το μειώσουν στα 150), κάτι που κάνει τη μεταφορά του να υπαγορεύει την «ομαδική δουλειά».

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου