Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Επικήρυξαν την Υβόννη την αναρχική αγελάδα για να την σώσουν!



Κίνητρο στους Βαυαρούς για να μην πέσει νεκρή η διάσημη αγελάδα Υβόννη, έδωσε η εφημερίδα Bild.












Την επικήρυξε με 10.000 ευρώ για όποιον την εντοπίσει αλλά ζωντανή! 

Η αγελαδίτσα, που ακούει στο όνομα Υβόννη, το έσκασε στα τέλη Μαΐου και χάθηκε στο δάσος κοντά στο Τσάνγκμπεργκ, ένα χωριό που απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Μονάχου.

Η εφημερίδα αποφάσισε το Σάββατο να προσφέρει αμοιβή ύψους 10.000 ευρώ σε όποιον καταφέρει να την πιάσει ζωντανή επειδή οι τοπικές αρχές ενημέρωσαν τους κυνηγούς πως μπορούν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν την Υβόννη επειδή θεωρείται "επικίνδυνη" για την οδική ασφάλεια.

Η "εκτέλεση" της αγελάδας ωστόσο θα πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή, είπε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που ευχήθηκε "τα καλύτερα" για την Υβόννη.

Αφότου έγινε γνωστή η προσφορά της εφημερίδας, κυνηγοί και μη σπεύδουν στα δάση του Τσάνγκμπεργκ αναζητώντας τα ίχνη της Υβόννης. Μια αυστριακή οργάνωση προστασίας των ζώων πρότεινε μάλιστα να αγοράσει την αγελάδα, εφόσον φυσικά την πιάσουν ζωντανή.

Στις αρχές του μήνα μια ομάδα κυνηγών και κτηνιάτρων κατάφερε να την οδηγήσει έξω από το δάσος αλλά μόλις έπεσε η νύχτα η αγελάδα ξαναχάθηκε. Σύμφωνα με την Bild οι τοπικές αρχές έφεραν στην περιοχή τους... συγγενείς της Υβόννης: την αδελφή της Βαλράουτ, τον γιο της Φρίζι και ένα "γοητευτικό" ταύρο, τον Ερνεστο, για να την πείσουν να βγει από το δάσος. Όμως η Υβόννη κώφευσε στις εκκλήσεις τους...

"Αν δεν φέρουμε σκύλους, δεν θα τα καταφέρουμε", είπε ένας δασοφύλακας στην εφημερίδα η οποία συνήθως ασχολείται με το κυνήγι ημίγυμνων διασημοτήτων παρά με αυτό των αγελάδων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου