Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο μόλις 59,93 εκατ. (ΒΙΝΤΕΟ)





Ένας Φιλιππινέζος, το ύψος του οποίου είναι 59,93 εκατοστά, ανακηρύχθηκε επίσημα ο πιο κοντός άνθρωπος στον κόσμο, σήμερα ημέρα των 18ων γενεθλίων του από την οργάνωση Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Ο νικητής άρχισε να χειροκροτεί όταν ο Κρεγκ Γκλέντεϊ, ο διευθυντής σύνταξης του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες τον ανακήρυξε τον πιο κοντό άνθρωπο του κόσμου στο κέντρο υγείας της πόλης Σινταγκάν, στο νησί Μιντανάο, 865 χλμ. νότια της Μανίλας. 


Ο Τζάνρεϊ Μπαλάουινγκ είναι το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά του σιδηρουργού Ρεϊνάλντο Μπαλάουινγκ και της συζύγου του, Κονσεπσιόν. Τα αδέλφια του έχουν κανονικό ύψος. «Είμαστε περήφανοι γι αυτόν» είπε η μητέρα του.

Ο Μπαλάουινγκ που με δυσκολία περπατά και δεν μπορεί να μένει όρθιος αρκετή ώρα παίρνει την πρωτιά (με 59,7 εκατοστά) αντικαθιστώντας τον Χαγκέντρα Τάπα Μαγκάρ από το Νεπάλ που με ύψος 67,08 εκατοστών ήταν στην κορυφή της λίστας από τον Οκτώβριο του 2010.



Οι γονείς του συγκέντρωσαν χρήματα κατά την εκδήλωση αυτή, τα οποία η φτωχή οικογένεια θα χρησιμοποιήσει για τη διαβίωσή της.

Ο Τζάνρεϊ έσβησε τα 18 κεράκια πριν πει ότι είναι κουρασμένος.

Ο πατέρας του εξήγησε ότι ο γιός του, ως μωρό, είχε κακή υγεία και σταμάτησε να αναπτύσσεται στην ηλικία των δύο ετών. Οι γιατροί ουδέποτε καθόρισαν τα αίτια της διακοπής της ανάπτυξής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου